Fac atat de mult parte din noi, din modul nostru de a functiona, incat nu mai realizam ce sunt ele, de fapt si cat ne “ajuta” sa  ne conducem viata dupa ele. Ni s-a povestit(implantat) inca din copilarie: cum trebuie sa te comporti ca sa faci impresie buna,  cum si ce trebuie sa inveti daca vrei sa fie ceva de capul tau, sau cat de serios trebuie sa fii, cum trebuie sa-ti asculti parintii, bunicii ” pt ca doar ei stiu ce e bine si ce nu!” ,  ce trebuie si ce nu trebuie sa faca femeile/barbatii, cum sa …ce sa…ce e bine si ce e rau…
Si cresti, si ajungi adult (mai mult sau mai putin cel pe care si l-au visat ai tai) si te trezesti ca nu asta ai vrut! Ce s-a intamplat? Ce ai facut gresit? De ce nu ai viata pe care ti-ai dorit-o? De ce altii au reusit si tu nu? Si alte intrebari  la care cauti vesnic un raspuns si te epuizeaza …
Si daca viata ta nu este despre a cauta raspuns la ce crezi tu sau au stabilit altii ca ai gresit?   Si daca  orice ai face, orice ai fi,  nimic nu e gresit!?  Cum ar fi,  daca ai fi dispus sa vezi ce e dincolo de asta?
Doar pt ca exista niste reguli, niste limite stabilite , granite , definitii pt RAU si BINE, CORECT si GRESIT  si doar pt ca am fost invatati sa rulam dupa ele, asta nu inseamna ca doar asa putem alege, in functie de ele!
Si daca ai alege sa fii si sa faci, ce este ok pt tine, fara sa te mai gandesti la ceilalti, la ce-ar crede sau ce-ar zice lumea? Sa te alegi pe tine, sa te ingrijesti pe tine si sa-ti oferi bunatatea si iubirea pe care ai vrea ca altii sa ti le ofere!? Ai putea sa faci asta fara sa te simti vinovat, egoist, rusinat? Nu?! Ok!
Intreaba-te, atunci, daca ai vrea sa poti face lucrurile astea , si daca le-ai face atunci cand nu te-ai mai gandi la ce-ar zice oamenii despre tine, cand elimini judecatile lor si judecatile tale despre tine? ( ce fel de om esti, daca nu -ti ajuti familia, prietenii, colegii inainte sa te ajuti pe tine? cat de rau , insensibil, egoist, neascultator poti sa fii? )
Ei bine, dragule, esti o minunatie de om!   Fie ca esti “bun” sau “rau” esti minunat!  Indiferent ce ai ales sa faci intr-un moment al vietii, nu te judeca pt asta! Ai fost cea mai buna versiune a ta la momentul respectiv! Esti asta in fiecare clipa! Si ce altceva mai e posibil?
Poti sa ai tot ceea ce ti-ai dorit vreodata, daca esti dispus sa fii  TOT ceea ce ESTI!” – Gary Douglas